Rate this post
  • Zet de stap naar ‘Positieve Gezondheid’!
    Rate this post

    Veel mensen hebben last van huidproblemen of andere lichamelijke klachten. Vaak wacht je even af of de klachten verdwijnen. Zo niet, dan is de stap naar de huisarts ook zo gezet. Maar wat doe je als je daar geen oplossing vindt?

    Ons gezondheidssysteem gaat vaak uit van één klacht en een bijpassende medische oplossing. Een voorbeeld: als je last hebt van eczeem, krijg je van de huisarts een huidzalf mee. Veel verder dan het oppervlak, in dit geval de huid, wordt in eerste instantie niet gekeken. Dat werkt helaas niet altijd. In zulke gevallen is het belangrijk dat er overgeschakeld kan worden naar een andere denk- en werkwijze.

    Positieve gezondheid

    Mensen met vragen over hun gezondheid en hun leven moeten beter in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Het zelf voeren van de regie over jouw gezondheid en welzijn is hierbij een belangrijk begrip. Het is van groot belang dat patiënt én zorgverlener samen optrekken om deze eigen regie te versterken. Door deze samenwerking kunnen huisartsen en andere zorgverleners de patiënten beter ondersteunen. De zorg- of hulpverlener moet dan ook zijn eigen domein durven verlaten. Door te kijken waar in het leven van cliënten problemen of klachten met elkaar samenhangen, kan de zorgprofessional, samen met de cliënt, de beste mogelijkheden voor ondersteuning aanreiken. De grondlegger van dit concept is Machteld Huber, en is genaamd ‘Positieve Gezondheid’. Ze introduceerde het concept in 2011.

    Huidtherapie

    Deze holistische kijk van Machteld Huber op het lichaam staat ook centraal bij Huid- en oedeemtherapie Salland. Wanneer je dus met je acneprobleem aanklopt bij de praktijk, kijken de huidtherapeuten verder dan alleen de behandeling zelf. De praktijk werkt veel samen met andere zorgverleners. En dit allemaal in een multi-disciplinaire setting, om de zorg rondom jou optimaal te maken. De huidtherapeuten bieden een volledig pakket aan behandelingen voor alle facetten van de huid, van de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en -anti-agingbehandelingen.

    Aan welke huidaandoeningen moet je verder denken? Enkele voorbeelden zijn overbeharing, couperose, littekens en pigmentafwijkingen. Voor persoonlijk advies en behandelingen op maat kun je terecht bij de locaties in Zwolle, Ommen en Raalte.

    Vergoedingen

    Huidtherapeutische behandelingen worden veelal geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorg-verzekeraar. Kijk voor de voorwaarden in je polis. De huidtherapeut kan bezocht worden zonder verwijzing van een arts. Het eerste gesprek is informatief van aard en is altijd vrijblijvend. Afhankelijk van de aard van de aandoening of wens van de klant zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

    Een overzicht van alle ­huidtherapeutische behandelingen:

    • microneedling

    • peelings

    • littekentherapie

    • behandeling van ongewenste haargroei

    • depigmentatie

    • behandeling van acne

    • micro-coagulatie

    • camouflagetherapie

    • huidanalyse

    • huidtherapie bij chirurgische ingrepen

     

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply