Een stralende lach: het allermooiste sieraad van je gezicht. Helaas: jij kan alleen maar dromen van hagelwitte en perfect naast elkaar staande tanden. Door een ongeluk of door gebitsproblemen is je gebit niet meer compleet. Een tandprothese kan de oplossing zijn!
Je zou het misschien niet zeggen, maar er zijn zo’n drie miljoen mensen met een volledige prothese in Nederland! Een volledige gebitsprothese bestaat uit een plaat van kunsthars, waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. De gebitsprothese is makkelijk uitneembaar. De plaat ligt op je kaak en je ziet bijna geen verschil met de vormen en kleuren van je oorspronkelijke tanden en kiezen.
Weer een stralende lach
De tandprotheticus helpt jou aan een goed passende gebitsprothese. Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van een prothese. Hij heeft de kennis in huis om het vervangende prothese te maken dat precies bij jou past. Uiteraard wordt gewerkt met de nieuwste technieken en materialen voor het beste eind-resultaat. In het begin is het altijd even wennen aan een je nieuwe prothese. Maar ben je er eenmaal aan gewend, dan is de functie van je gebit duidelijk verbeterd. Je hebt geen tandpijn meer, en ook heel belangrijk: je hebt weer die mooie lach! Door de toepassing van duurzame materialen kan een gebitsprothese wel vijf tot acht jaar meegaan.
Doe de prothesecheck
Ook al heb je een prothese die goed past, is het toch verstandig om die eens in de twee jaar te laten controleren. Op die manier kun je een boel narigheid voorkomen. Bij een volledige gebitsprothese zullen je kaken na verloop van tijd namelijk slinken, waardoor de prothese los kan gaan zitten. Hierdoor kunnen vervelende pijnklachten en zelfs ontstekingen ontstaan. Als je je gebit regelmatig laat controleren, kunnen mogelijke problemen ontdekt en voorkomen worden.
Daarnaast verleng je de levensduur van je prothese door hem regelmatig te reinigen. Hoe? Tandsteen en hardnekkig vuil kunnen worden verwijderd met natuurazijn. Laat de prothese de hele nacht in een bakje met onverdund azijn liggen. In de ochtend borstel je de prothese uit, en zal het tandsteen verdwijnen. Mocht er nog wat tandsteen achterblijven, dan kun je de procedure herhalen.
Good to know: de vergoeding
Vanuit de basisverzekering heb je recht op 75% vergoeding van een volledige gebitsprothese Afhankelijk van de zorgverzekeraar is dat eens per 5 of 6 jaar. Zorgverzekeraars mogen zelf deze termijn bepalen. Daarnaast ontvang je een vergoeding van 100% voor de reparaties die echt nodig zijn. Let wel op de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Kijk altijd je eigen zorgpolis na voor een volledig overzicht met betrekking tot de vergoedingen. En in tegenstelling tot andere aanbieders, heb je bij Tandprothetische Praktijk Jan Visscher 1 jaar garantie op jouw nieuwe gebitsprothese of implantaat.
Leave a reply →
Reageer op dit artikel