Als je geconfronteerd wordt met kanker, kun je behoefte hebben aan ondersteuning. Dat geldt niet alleen als je zelf kanker hebt, maar het kan ook zijn dat een familielid, vriend, vriendin of bekende getroffen is door de ziekte.
Viore in Hilversum is een regionaal inloop-, informatie- en activiteitencentrum. Het is een plek waar mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten, waar ze ontspannende en creatieve activiteiten kunnen ontplooien, en waar bezoekers en vrijwilligers samen aandacht geven aan ieders persoonlijke situatie. Viore helpt op deskundige wijze bij het vinden van je eigen weg in het omgaan met kanker en de gevolgen ervan.
Ondersteuning en activiteiten
Het centrum biedt een warme plek waar je je kunt thuisvoelen en waar je ondersteuning en ruimte krijgt om de kwaliteit van je leven te verhogen. Je bent er altijd van harte welkom, gewoon voor een kop koffie, een kennismakingsgesprek of voor informatie en deelname aan de uiteenlopende activiteiten. Er zijn meer dan 40 activiteiten, zoals informatiebijeenkomsten, een groep voor jongvolwassenen, een gespreksgroep voor 40- tot 60-jarigen en pilates bij ziekte en herstel.
Zomerperiode
De zomer is in volle gang. Die mag voor de één zo lang mogelijk duren, maar voor een ander kan het een lege periode zijn, omdat familie en vrienden op vakantie gaan en de gebruikelijke activiteiten vaak even stilliggen in de zomermaanden. Viore blijft open en heeft voor de zomermaanden een speciaal programma opgesteld. Die zomerworkshops variëren van het maken van een schilderij van Andy Warhol en de natuur in gaan tot samen eten. Daarnaast gaan veel van de vaste programma’s, zoals het koor en wandelen, gewoon door. Zie voor meer informatie www.viore.org/agenda.
Gids helpt bezoekers op weg
Bezoekers kunnen bij Viore ook terecht voor een individueel gesprek met een ervaren zorgprofessional. Zo’n zorgprofessional heet bij Viore een ‘gids’: iemand die mensen op weg helpt en lucht en overzicht probeert te scheppen. De gidsen kunnen hulp bieden op het gebied van communicatie binnen het gezin, ondersteuning van mantelzorgers, werk, werken aan vitaliteit, verlieservaringen en zingeving. Een gesprek met een gids is gratis, en kan meestal op zeer korte termijn geregeld worden.
Jongvolwassenen
Op elke eerste donderdagavond van de maand is er een bijeenkomst van de groep voor jongvolwassenen. De bijeenkomsten hebben telkens een andere inhoud, van samen eten en praten tot informatieve bijeenkomsten. Het contact met lotgenoten kan helpen bij de vragen en ervaringen die je hebt.
Reageer op dit artikel