Rate this post
  • Voorgoed verlost van die ontsierende stoppeltjes
    Rate this post

    Met de komst van de herfst hoef jij je niet dagelijks meer druk te maken om stoppeltjes die je benen, armen of bikinilijn ontsieren. Alles is immers keurig verstopt onder je kleding. Maar als jij volgend zomer, én al die zomers daarna, ook van die ongewenste haargroei af wilt zijn, is het nú de perfecte tijd om daar iets aan te doen!

    Bij haren is het zo, en daarbij maakt het niet uit of het om hoofdhaar gaat of haren elders op je lichaam, dat ze in verschillende groeifases verkeren. Dit zijn de groei-, overgangs- en rustfase. Gedurende de groeifase, de naam zegt het al, groeit je haar. De haren op je hoofd kunnen een flinke lengte bereiken, maar het haar op je lichaam heeft doorgaans een maximale lengte wat het kan bereiken. Zodra het die lengte bereikt heeft, komt het in de overgangsfase. Het haarzakje krimpt en de haarwortel zit minder stevig in je huid. Haren kunnen zich ook in de zogenoemde rustfase bevinden. Boven de huid is nog niets te zien, maar het haartje gaat op een gegeven moment weer over in de groeifase.

    Verschillende groeifases
    Met behulp van laserontharing kunnen de haarzakjes van de haren die er op dat moment zijn, vernietigd worden. Die komen dus niet meer terug. Maar omdat niet elke haar in dezelfde groeifase zit, is het dus onmogelijk om je in één behandeling definitief te laten ontharen. Haarzakjes kunnen soms jarenlang in de rustfase zitten voordat ze onder invloed van hormonen of bepaalde medicijnen getriggerd worden om te gaan groeien. Voor definitief ontharen, heb je dus altijd meerdere behandelingen nodig en verder wordt jaarlijks een onderhoudsbehandeling geadviseerd voor die laatste haartjes die toch ineens beginnen te groeien.

    Nu starten
    Omdat je meerdere behandelingen nodig hebt, met een tussenpoos van gemiddeld zes weken, én omdat na de behandeling fel zonlicht vermeden moet worden, is het najaar dé perfecte tijd om met laserontharing te starten. Tijdens een gratis consult kun je jouw wensen met de huidtherapeut bespreken en krijg je informatie over het aantal behandelingen en wat het gaat kosten. Wanneer je een gevoelige huid hebt of bang bent voor het laseren, kun je zelfs een proefbehandeling op een klein stukje huid krijgen, zodat je ervaart wat het inhoudt. De energie van de laser wordt door het pigment in het haarzakje in warmte omgezet, waardoor de kiemcellen worden beschadigd. Dit heeft tot gevolg dat de haargroei sterk wordt vertraagd of helemaal stopt. Vijf tot twintig dagen na de behandeling, valt het haar uit. De laserbehandeling is geschikt wanneer je donkere, stugge haren en een lichte huid hebt. Bij een donkere huid, of blonde, rossige of grijze haren, heeft laserontharen geen effect.

    Vergoeding
    Vrijwel je hele lichaam kan gelaserd worden, met uitzondering van het gebied onder de wenkbrauw of rond het oog. Vrouwen hebben nogal eens met overtollige haargroei in het gezicht, op de armen en benen en rond de tepels te maken, terwijl het bij mannen vaak om de armen, borst en rug gaat. In sommige gevallen worden de behandelingen (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk er vooraf je polis op na om teleurstellingen of onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

    Toepassingsmogelijkheden
    – bikinilijn
    – benen
    – oksel
    – bovenlip
    – kin
    – rug
    – schouders
    – tepelhof
    – billen

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply