Een huidtherapeut behandelt de ‘zieke’ en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd.
De titel ‘huidtherapeut’ is een beschermde titel, vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist is dat een huidtherapeut de ‘zieke’ en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Sommige behandelingen worden dan ook vergoed door uw verzekering. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Een huidtherapeut kan echter ook vele cosmetische verrichtingen doen, zoals het ontharen met bijvoorbeeld de laser. Voor (algemene) adviezen kunt u natuurlijk ook altijd bij de huidtherapeut terecht.
De huidtherapeut behandelt onder andere:
– oedeem (aanmeten therapeutische kousen, manuele lymfdrainage en compressietherapie)
– overbeharing (door middel van elektrische epilatie of lasertherapie)
– acne en acnelittekens (door dieptereiniging of bijvoorbeeld peelings)
– wonden
– vaatafwijkingen (door middel van camouflagetherapie of laser)
– fibromen (verwijderen van wratjes)
In mijn praktijk bied ik u beide disciplines aan. Ik ben afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en huidtherapeut. Daarnaast beschik ik over vele certificeringen, waaronder spray tanning, wimperextensions en natural face lifting. U kunt te allen tijde bij mij terecht, met of zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.
Leave a reply →
Reageer op dit artikel