Rate this post
  • Alles over nagellak: een gids en tips voor het lakken
    Rate this post

    Een goede nagellak is een aanvulling op elke outfit. Het lakken van je nagels kan alleen best een lastig klusje zijn. Het is vaak na één dag namelijk al niet meer zo mooi. Met onderstaande tips krijg je het fraaiste resultaat en blijft je nagellak zo lang mogelijk zitten.

    Geschiedenis van nagellak
    Het is niet bekend uit welk tijdperk nagellak precies stamt. Volgens verschillende geschiedenisverhalen waren vrouwen in 5000 voor Christus al met hun nagels bezig. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verschillende ‘recepten’ geweest voor
    nagellak.

    Wat voor soorten nagellak zijn er?
    Het begint natuurlijk allemaal met het kopen van nagellak. Naast duizenden kleuren nagellak, zijn er ook verschillenden soorten te onderscheiden. Hieronder vind je een greep uit de types nagellak:

    – ‘Normale’ nagellak
    – Sneldrogende nagellak
    – Gellak
    – Matte nagellak
    – Nagelverharder (zonder kleur)

    Welke kleur nagellak je het best zal staan, kun je zien aan de ondertoon van je huidskleur. Bij een warme ondertoon staan warme kleuren mooi, bij een koele ondertoon kleuren koele tinten weer beter.

    Een goede voorbereiding is het halve werk
    Je wilt ongetwijfeld niet alleen mooie nagels, maar verzorgde handen in het algemeen. Was je handen daarom eerst goed met zeep en doe daarna een fijne handcrème op. Ook nagelriemolie is een aanrader. Vijl je nagels regelmatig, maar wel altijd in één richting. Zigzaggend vijlen kan voor een beschadiging zorgen. Vergeet daarnaast niet om af en toe je nagelriemen terug te duwen, zodat je nagels er langer (en verzorgder) uit komen te zien.

    Basecoat
    Gooi jij je nagellak altijd zo op je nagels? Dan is de kans groot dat je nagels verkleuren en niet stevig genoeg zijn. Een goede basecoat is onmisbaar. Dit is een transparante lak die je aanbrengt onder je nagellak. Een basecoat beschermt je nagels en zorgt ervoor dat je nagellak mooi blijft. Heb je last van zwakke nagels die bij het minste of geringste scheuren? Dan kun je eventueel ook een nagelverharder als basecoat gebruiken. Deze laag moet goed laten drogen voordat je met de volgende stap begint. Je nagels lakken vergt nu eenmaal de nodige tijd en geduld.

    Tips voor het lakken zelf
    Na het aanbrengen van een basecoat of nagelverharder is het tijd voor het lakken van je nagels. Schud de nagellak nooit voordat je gaat lakken, want dat kunnen er luchtbelletjes ontstaan. Het beste is om altijd in het midden van je nagel te beginnen. Vervolgens zet je streken aan de buitenkant. Je gaat dus drie keer over je nagel heen: een keer in het midden, een keer links en een keer rechts. Het is het mooiste als je een klein stukje vanaf je nagelriemen begint met lakken.

    Je kunt beter twee dunne laagjes opdoen dan één dikke. Nadat de eerste laag goed is gedroogd, kun je een tweede laag opdoen. Laat ook die weer heel goed drogen. Als het nog niet goed genoeg heeft gedekt, kun je eventueel nog een derde laag opdoen, maar dat is wel het maximum. Heb je niet genoeg tijd om je nagels goed te laten drogen? Dan kun je je nagels kort onder de koude kraan houden. Als er eventueel nagellak op je vinger is gekomen, is dat niet het einde van de wereld. Dit kun je altijd (helemaal op het einde) nog weghalen met nagellakremover.

    Topcoat
    De laatste stap is het aanbrengen van topcoat. Een topcoat voorkomt dat je nagels beschadigd raken en zorgt er zo voor dat je nagellak langer blijft zitten. Daarnaast kan de topcoat de nodige glans aan je nagels geven. Ook hier geldt weer dat je beter een dunne laag aan kunt brengen. Begin bij de nagelriemen en werk vanaf daar omhoog. Net als de variatie in nagellak heb je ook verschillende soorten topcoats, zoals glanzend, mat of met glitters.

    Zelf gellak aanbrengen
    Als je gellak gebruikt, blijft je nagellak veel langer zitten. Je kunt dit natuurlijk steeds in een nagelsalon doen, maar dat kan aardig in de papieren lopen. Wist je dat dit ook prima zelf kunt doen? Je hebt hier uiteraard wel gellak en een uv-lamp voor nodig. Gelukkig bestaan er tegenwoordig kant-en-klare setjes. Het aanbrengen van gellak vereist niet veel andere vaardigheden dan het lakken met ‘normale’ nagellak, maar het grote verschil is dat je je nagels na elke laag twee minuten onder de lamp houdt.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply