Als een huwelijk niet lekker meer loopt, is het vanzelfsprekend dat je gaat scheiden. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt namelijk heel wat kijken bij een scheiding. Niet alleen is er een hele hoop papierwerk wat gedaan moet worden, maar ook onderling moet er veel gecommuniceerd worden. Soms loopt dit proces vlekkeloos, maar dat gebeurt vaker niet dan wel. Daarom kan het soms essentieel zijn om een mediator in te schakelen. Niet om de relatie te repareren, maar om samen met een bemiddelaar te kijken naar hoe er het beste afspraken gemaakt kunnen worden. Benieuwd naar alle ins en outs van een scheidingsmediator? Lees dan snel verder en neem daarna nog even een kijkje op https://www.descheidingsmediator.nl.
Voordelen van mediation
Het is erg belangrijk dat je op de hoogte bent van de voordelen van mediation. Je schakelt er namelijk niet zomaar een in. Eigenlijk kun je dit zien als een tussenstap. Werkt mediation niet? Dan kun je een rechterlijk proces aangaan. Dit is vaak niet wat mensen willen, omdat er dan expliciet een iemand verliest en een iemand wint. Misschien voedt dat je ego, maar als er kinderen in het spel zijn is dit echt geen koek en ei. Mediation is er juist voor bedoeld om problemen op te lossen. Problemen worden vaak groter als je een rechterlijk proces aangaat en ook vijandigheid is iets waar je dan niet aan ontkomt. Je wilt dus eigenlijk een win-win situatie realiseren voor beide. Natuurlijk zal je altijd wel iets moeten inleveren, maar dit is niet iets waar je vanuit hoeft te gaan.
Wat zijn de eigenschappen van een goede mediator?
Maar wat is dan echt een goede mediator in Houten? Je kunt namelijk op het internet genoeg mediators vinden, maar het is belangrijk dat je iemand vindt die ervoor kan zorgen dat de scheiding zo goed mogelijk verloopt. De eigenschappen van een goede mediator zijn onder andere onpartijdigheid. Zoals eerder genoemd, is het geen rechtszaak. Uiteindelijk moet er iets uitkomen waar beide partijen het mee eens zijn. Het is cruciaal dat er heldere informatie wordt gegeven en dat er wordt ingezoomd op de behoeften en wensen van jullie beide. Ondersteuning is key, want zonder kom je er niet. Het is de bedoeling dat de frustraties zo min mogelijk op de voorgrond treden en dat jullie samen uit de situatie komen. Daarnaast heeft de mediator de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jullie geen afspraken maken die niet kunnen op juridisch gebied.
Welke mediator kies je?
Wat je misschien wel weet, is dat eigenlijk iedereen zich een mediator kan nemen. Het is namelijk geen beschermd beroep. Daarom is het heel belangrijk dat je goede research doet naar verschillende mediators. Het is namelijk enorm zonde van je geld om de verkeerde mediator uit te kiezen. Het gaat er uiteindelijk natuurlijk om dat je een mediator kiest die beide partijen fijn vinden. Dus naast dat je een legit mediator wilt, wil je ook een mediator die bij beide personen past. Doe ook echt de moeite om de mediator te leren kennen, ook al heb je er niet direct een goed gevoel over.
Reageer op dit artikel