Rate this post
  • Energiek door je zwangerschap heen
    Rate this post

    Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles in je lichaam: je buik wordt groter, je zwaartepunt verandert, spieren en banden worden weker en je bent sneller vermoeid. Door al deze factoren kan het gebeuren dat je belastbaarheid lager wordt. Je ‘batterijtje’ raakt als het ware leeg. Je kunt niet veel meer aan. Gelukkig kun je dat batterijtje weer opladen!

    Het is belangrijk dat je tijdens de zwangerschap blijft bewegen. Een optimale conditie voor, tijdens en na je zwangerschap is essentieel voor de bevalling (toch een vorm van topsport) en een snel herstel daarna. Middels ZwangerFit word je voorbereid om in een optimale conditie te bevallen. Bij de actieve lessen ZwangerFit doe je oefeningen om je spierkracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te behouden of te verbeteren, afgestemd op je eigen niveau. ­Daarnaast wordt er aandacht besteed aan houdingscorrecties, bewegingsadviezen en ontspanning. Je kunt ervoor kiezen om, naast de actieve lessen, theorielessen te volgen over de verschillende fasen van de zwangerschap, de werking van de bekkenbodem en het nut van trainen tijdens de zwangerschap. Door de belasting op je lichaam te verlagen, dus door regelmatig rust te nemen en door grenzen te stellen, kun je de belastbaarheid verhogen. Je kunt dan meer aan en gaat vitaal en energiek door je zwangerschap heen.

    MamaFit
    Na je bevalling kun je instromen in de actieve lessen ­MamaFit, waarbij de nadruk ligt op herstel en het vinden van balans in je nieuwe leven. Ook voor de bevallen moeders zijn er theorielessen met onderwerpen als hanteringsadviezen en introductie in de babymassage. De actieve lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats. Deelname is mogelijk vanaf 16 weken zwangerschap en afhankelijk van je gesteldheid 4 weken na de bevalling. De lessen worden gegeven door Stephanie Schalk, een gediplomeerde ZwangerFit® trainer / coach.

    Bekkenfysiotherapie
    Veel vrouwen hebben te maken met klachten als urineverlies, continu aandrang en obstipatie. ­Herkenbaar? Je hoeft je er niet bij neer te leggen; er is wat aan te doen! Vaak speelt de functie van de bekkenbodemspieren hierin een belangrijke rol; een spier die het bekken aan de onderkant afsluit en de organen in het bekken ondersteunt. Een bekkenfysiotherapeut richt zich op klachten binnen het buik-, bekken- en lageruggebied bij vrouwen, mannen en kinderen. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodemspieren en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht in het bekken leidt zo snel tot klachten in de bekkenbodem en omgekeerd. Indicaties voor bekkenfysiotherapie zijn onder andere urineverlies, continu aandrang, verlies van ontlasting, obstipatieklachten, verzakkingsklachten, pijn in bekkenbodem, pijn bij vrijen, bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, stuitklachten en erectiestoornissen. Willie Mulder is Master Bekkenfysiotherapeut, dus wetenschappelijk geschoold en op de hoogte van de meest effectieve onderzoeks- en behandel­mogelijkheden. Je kunt je zonder verwijzing aanmelden voor een behandeling. In het geval van urine-incontinentie wordt bekkenfysiotherapie door zorgverzekeraars vanuit het basispakket vergoed.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply