Rate this post
  • Fitness voor jouw brein
    Rate this post

    Als je vaak moe bent, kan dat een negatieve invloed hebben op je dagelijkse functioneren en je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je minder goed concentreren, je voelt je neerslachtig en alles wat je doet, lijkt te mislukken. Zo kom je niet verder!

    Als je geen energie hebt, kun je behoorlijk wanhopig worden van dat lamlendige gevoel. Je hebt immers allerlei taken die je goed wilt afronden en dat lukt maar niet! ­Magdalena Haverkamp is Neurofeedback Trainer: ‘Met neurofeedback kunnen we ervoor zorgen dat jij je weer energieker en positiever gaat voelen. Met deze methode kijk ik naar de werking van jouw hersenen en hoe die samenhangt met jouw klacht(en). Ik start ieder traject met een intakegesprek, waarin we inzoomen op jouw klachten en ik jouw hersengolven meet met behulp van sensoren. De hersengolven zijn een afspiegeling van de manier waarop het brein zich gedraagt. En dat is nuttige informatie! Tijdens de Neurofeedback Trainingen laat ik je naar een film kijken of naar muziek luisteren. Hierdoor krijgt jouw centrale zenuwstelsel informatie over wat het net daarvoor deed. Iedere keer als er een disbalans in het centrale zenuwstelsel ontstaat, maakt een feedback stimulus de hersenen hierop attent.

    Flexibiliteit en veerkracht in de hersenen
    Dynamische Neurofeedback Training stuurt het brein niet een bepaalde richting op, maar informeert alleen de hersenen. De software laat hen weten wat ze aan het doen zijn. Wat de hersenen met deze informatie doen, is aan hen. Het zelf-organiserend vermogen van het brein staat voorop. Ik faciliteer en begeleid het transformatieproces. Met behulp van de feedback heroriënteren de hersenen zich en vinden ze een evenwichtiger en stabieler patroon. Ze reorganiseren zichzelf en laten oude, ineffectieve patronen los. Na verloop van tijd gaan ze meer flexibel en veerkrachtiger functioneren. Dit zijn veranderingen die meestal blijvend zijn!’, aldus een enthousiaste Magdalena.

    Je verspilt nooit een sessie
    Na zo’n 10 sessies, die twee keer in de week plaatsvinden, wordt er geëvalueerd of je verbetering in de situatie merkt. Het voordeel is dat je op elk moment kunt stoppen met de trainingen en ze op een later tijdstip weer kunt hervatten. Het resultaat van elke training die je in het verleden hebt gedaan, werkt door in de toekomst. Je verspilt dus nooit een sessie. Neurofeedback is erg effectief bij het behandelen van kinderen en (jong) volwassenen.

    Bij welke klachten en ­aandoeningen kies je voor ­NeurOptimal neurofeedback?
    ADHD / ADD / ODD / CD
    autisme (PDD-NOS, Asperger)
    burn-out
    (posttraumatische) stress
    hooggevoeligheid
    spanningshoofdpijn en migraine
    angst- en paniekstoornis (dwangneurose)
    gedragsproblematiek
    (postnatale) depressie
    dyslexie
    concentratie- en aandachtsproblemen
    geheugenstoornis bij veroudering
    slaapproblemen
    chronische vermoeidheid (CVS / ME)
    wisselvallige stemmingen
    overgangsklachten
    verbeteren van sportprestaties

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply