Het breekt je op: al tijden kamp je met een bepaalde klacht of een bepaald probleem. Je hebt bijvoorbeeld last van een constant terugkerende nare droom, of je voelt je lichamelijk niet lekker. Hoewel je al van alles hebt geprobeerd om je beter te voelen – van pilletjes van de dokter tot allerlei therapieën – blijf je je maar rot voelen. Maar ga niet bij de pakken neerzitten, want je hóéft hier niet mee te leren leven. Hoogste tijd om eens kennis te maken met een bijzondere therapievorm: hypnotherapie!
Hoe werkt hypnotherapie?
Hypnosetherapie is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn, dat heel veel mogelijkheden biedt. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want het is heel mooi om er problemen en klachten mee aan te pakken.
Je blijft je onder hypnose altijd bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je hoeft ook niet bang te zijn om niet ‘wakker’ te worden of gedwongen te worden dingen te doen die je niet wil doen.
Hypnotherapie: de voordelen!
– Quick fix. In plaats van een langdurige therapie ben je in een paar weken van je klachten af.
– Veilig. Je houdt tijdens de gehele sessie alles onder controle.
– Natuurlijk. De therapie heeft geen bijwerkingen en zonder problemen te combineren met andere vormen van therapie of medicatie.
– Positief. Je krijgt meer plezier en zult minder dagelijkse stress ervaren.
– Bevorderend voor het zelfvertrouwen. Je krijgt meer grip op je eigen leven en de gebeurtenissen daarin.
Méér dan een gewone behandeling
Judith van Royen: ‘Mijn passie is om jou te laten ervaren hoe het is om weer écht blij te zijn met jezelf, zodat je weer gelukkig de wereld instapt. Als hypnotherapeut, pedicure en paramedisch natuurkundig vakspecialist doe ik niets liever dan mensen helpen, coachen, verzorgen en pamperen. Hierbij staat het onthaasten in deze drukke maatschappij centraal, zodat je van top tot teen in balans komt. Om jou weer met blij jezelf te laten zijn en je mooi te voelen van binnen én van buiten, bied ik in mijn praktijk JoyFul You verschillende behandelingen aan. Hierbij kun je denken aan hypnotherapie, maar ook aan pedicurebehandelingen, voetmassages, energetische behandelingen, verschillende schoonheidsbehandelingen én meer.’
– Angsten. Jij hebt bijvoorbeeld last van spinnenangst of angst voor andere dieren of insecten. Of je hebt sociale angsten, vliegangst, verlatingsangst, claustrofobie, hoogtevrees of straatvrees.
Zelfvertrouwen
Weet jij je geen houding te geven, durf je je mening niet te uiten of voor jezelf op te komen? Met hypnotherapie kun je aan je zelfvertrouwen en je eigenwaarde werken, zodat je weer vol zelfvertrouwen in de wereld staat.
Prikkelbare darmsyndroom
Het prikkelbare darmsyndroom (PDS) wordt ook wel ‘spastisch darm’ genoemd, en uit zich onder meer in buikpijn, obstipatie en diarree. Met hypnotherapie kun je de oorzaken van deze klachten aanpakken, zodat de klachten kunnen afnemen of helemaal verdwijnen.
Ongewenste emoties
Het is lastig om zomaar van een trauma of een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden af te komen. Dat geldt ook voor steeds terugkerende ongewenste emoties als verlegenheid, verdriet, boosheid en jaloezie. Hypnotherapie kan ervoor zorgen dat de nare emotie weggehaald wordt.
Verslavingen
Het bekendst is hypnotherapie misschien wel van het aanpakken van een rookverslaving. Maar ook andere verslavingen, zoals een eetverslaving, kunnen er effectief mee aangepakt worden.
Allergieën
Allerlei allergieën, zoals een voedselallergie, hooikoorts, een huisstofmijtallergie of een kattenallergie, kunnen succesvol verwijderd worden.
Overgewicht
Met een ‘virtuele maagband’ is het mogelijk om het onderliggende probleem van overgewicht aan te pakken. Afvallen volgt dan vanzelf, doordat je leert te luisteren naar je lichaam.
Nagelbijten
Nagelbijten is een gedraging die je jezelf ooit hebt aangeleerd. Het is gedrag om een ander gedrag mee te verbloemen. Hypnotherapie kan ook helpen om van deze ingeslopen gewoonte af te komen.
Reageer op dit artikel