Je bent steeds zo moe. Na een dag achter je beeldscherm te hebben gezeten, heb je vaak een dove arm en een zere nek. Die pijn vreet energie en zorgt ervoor dat je na je werk amper nog puf hebt om leuke dingen te doen. Aan sporten moet je al helemaal niet denken. En toch weet je dat er iets moet veranderen, want je wilt je immers graag wat fitter voelen. Maar hoe moet je dat aanpakken?
Klachten van het houdings- en bewegingsapparaat (dat zijn je bovenste ledematen, rug en onderste ledematen) leiden dikwijls tot ziekteverzuim. Bepaalde aandoeningen zie je veel bij specifieke beroepsgroepen. Klachten aan arm, nek en schouders staan in de top 3 van werkgerelateerde aandoeningen van mensen die beeldschermwerk verrichten. De fysiotherapeut kan je klachten positief beïnvloeden. ‘Wij kunnen de functiestoornis, of de gevolgen daarvan, stabiliseren, verminderen of herstellen’, legt Erwin Schell uit. ‘Hiervoor maken we gebruik van onder meer oefentherapie, massage, advisering en begeleiding. Op deze manier proberen we het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren, zodat een normale houding en beweging weer mogelijk is of we leren je hoe je zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.’
Fit en vitaal
Als je lekkerder in je vel zit en minder pijn hebt, ga je je automatisch fitter en vitaler voelen. ‘Ook als je bepaalde doelen wilt behalen, bijvoorbeeld na een blessure of revalidatie, kunnen wij je ondersteunen’, vervolgt Erwin. ‘En daarbij maakt het niet uit of je een topsporter bent die het uiterste uit zichzelf wil halen of dat je na een ziekteperiode als ultieme doel hebt om weer een wandeling van een uur te kunnen maken. Het is altijd een stukje maatwerk. We kijken wat jij aankunt en wat verantwoord is. We werken er samen aan om jou weer sterker te maken, zodat je jouw doel kunt bereiken.
Passende behandeling
Schell Fysiotherapie functioneert als een professionele, klantgerichte en innovatieve lokale fysiotherapiepraktijk waarbij wordt gestreefd naar het op een binnen de zorgvisie passende en een wetenschappelijk verantwoorde basis beantwoorden van de hulpvraag.
Reageer op dit artikel