Dagelijks gebruik je je armen en benen en dat voelt heel erg vanzelfsprekend. Als je echter door een ongeval of ziekte een ledemaat moet missen, dan weet je wel beter. De dagelijkse dingen voelen soms als een uitdaging.
Als je te maken krijgt met een amputatie van een ledemaat door ziekte of een ongeval, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Een wereld die in eerste instantie erg wennen is, maar zeker heel goed leefbaar. De revalidatiearts of orthopeed kan jou doorverwezen naar een orthopedisch technoloog, die voor jou een perfect passende prothese kan vervaardigen.
Optimaal functioneren
Een prothese is de technische benaming voor een orthopedische voorziening die een lichaamsdeel vervangt. Het is van belang dat degene die een lichaamsdeel mist, zo optimaal kan functioneren en daarmee zijn zelfvertrouwen vergroot. Een kunstbeen, kunstvoet, kunstarm of kunsthand kunnen daar enorm aan bijdragen. Natuurlijk wordt er tijdens het protheseproces goed op jouw wensen en voorkeuren gelet.
Veel mogelijkheden
Als je een been of een arm moet missen, is het logisch dat je je zorgen maakt of je je oude hobby’s nog kunt uitoefenen. Gelukkig staat de technologie niet stil. Met een prothese kun je zelfs hardlopen, paardrijden en zwemmen! Hierover kan de orthopedisch technoloog jou uitgebreid adviseren.
Verschil tussen orthese of prothese
De orthopedisch technoloog helpt bij het aanmeten van een orthese of prothese. Wat het verschil is tussen die laatste twee? Een orthese wordt ingezet om een bepaald lichaamsdeel te ondersteunen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je door medische aandoeningen of blessures een ondersteuning nodig hebt om beter te kunnen bewegen of bepaalde lichaamsdelen te stabiliseren. Een prothese dient als vervanging voor een bepaald lichaamsdeel en wordt voorgeschreven als je als gevolg van een amputatie door een ziekte of een geval een lichaamsdeel moet missen.
Deskundig advies
In de vestigingen van Kamer Orthopedie in Amsterdam en Purmerend kun je terecht voor zowel maatwerk orthopedische hulpmiddelen (orthese en prothese), als confectiehulpmiddelen van hoogwaardige kwaliteit.
Bij het aanmeten van het hulpmiddel ligt de nadruk niet op de beperkingen die je misschien ervaart, maar juist op alle mogelijkheden die je hebt. Twijfel jij of jij baat zult hebben bij het dragen van een orthopedisch hulpmiddel? Je kunt dan altijd een afspraak maken voor (vrijblijvend) advies. Draag je een orthopedisch hulpmiddel en ben je niet tevreden, dan kun je ook contact opnemen. De orthopedisch technologen geven je graag advies!
Reageer op dit artikel