De geboorte is zowel voor moeder als baby een zware bevalling. Heb je een baby die voldoet aan de regel van 3? Huilt je pasgeboren aanwinst minimaal 3 dagen per week, 3 opeenvolgende weken en minstens 3 uur per dag? Ga je of gaat zelfs je relatie eraan onderdoor?! Benader een osteopaat voor je baby én jezelf!
Een behandeling van een baby zal er niet hetzelfde uitzien als bij een volwassene. De osteopaat manipuleert geen baby’s, zoals helaas soms wel wordt gedacht. Er wordt met zeer zachte technieken gewerkt om je baby uiteindelijk een goede start te geven van zijn / haar leven! Veel voorkomende problemen zijn beperkingen in de schedel, nek of organen bij pasgeborenen. Dit zal verder worden uitgezocht voor de behandeling gestart wordt. Je zult merken dat jouw baby een stuk kalmeert in de loop van de behandelingen. Wellicht zal er nog in samenspraak een vinger aan de pols worden gehouden.
Zwangerschapsklachten
Ook tijdens de zwangerschap is een osteopaat nuttig om eens te consulteren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat osteopathie een veilige en efficiënte behandeling is om pijnklachten mee te verminderen. De meest voorkomende klacht tijdens zwangerschap is rugpijn. In normale omstandigheden neemt de ruimte in het bekken toe door hormonale veranderingen. Het bekken wordt hiermee klaargemaakt voor de bevalling. Wanneer het bekken gelijkmatig wordt belast, dan zijn de pijnklachten vaak goed te houden. Dit zijn dan ook meestal niet de mensen die de osteopaat in de praktijk ziet. Vaak is er sprake van spierverkortingen, waardoor het bekken onvoldoende gelijkmatig kan uitzetten. Hierdoor verandert de biomechanica van onder andere de onderrug, bekken en de heupen! Wanneer dit aan de hand is, dan is dit geen normale zwangerschapskwaal meer, maar een behoorlijke rugpijn. Door de biomechanica te herstellen met specifieke technieken, zal de rugpijn dan ook weer afnemen.
Reageer op dit artikel