Veel mensen hebben last van pijn. Pijnklachten kunnen zich echter dusdanig ontwikkelen dat deze de kwaliteit van leven ernstig verminderen. Bij sommige pijnklachten kunnen de meeste algemene activiteiten al een probleem vormen.
Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is. Bij acute pijn is er sprake van uitwendig of inwendig letsel dat allerlei lichaamsreacties oproept. Juist deze reacties kunnen pijn tot gevolg hebben, omdat het gekwetste gebied minder goed bereikbaar wordt en afvalstoffen zich er gaan ophopen en een blokkade opwerpen. Bij chronische pijn, dus aanhoudende pijn van ten minste drie maanden of langer, wordt er bovendien vaak en langdurig pijnmedicatie ingezet die vrijwel allemaal ongewenste bijwerkingen kan hebben. Daarnaast kunnen reguliere pijnbestrijdingsmethoden erg pijnlijk en belastend zijn voor de patiënt.
Behandeling met APS-Therapie
APS-Therapie is een innovatieve en patiëntvriendelijke behandelmethode die effectief ingezet kan worden bij acute en chronische (pijn)klachten, maar is ook uitermate geschikt voor het behandelen van auto-immuunaandoeningen, reuma, fibromyalgie, artrose, artritis, chronische vermoeidheid, MS en sportblessures.
‘APS’ is de afkorting van ‘Actie Potentiaal Simulatie’ en is een speciale vorm van microstroomtherapie. Het actiepotentiaal is een natuurlijk commando-signaal dat alle processen in ons lichaam aanstuurt. Door bijvoorbeeld ziekte, blessure of ouderdom kan dit signaal sterk verzwakken, waardoor herstel niet of slechts moeilijk op gang kan komen. APS-Therapie is een behandelvorm waarbij er door middel van speciale kleefelektroden op het lichaam een veilige en pijnloze zwakstroomprikkeling (APS-signaal) aan het lichaam wordt aangeboden. Dit APS-signaal stimuleert het lichaamseigen actiepotentiaal, waardoor het lichaam wordt aangespoord tot herstel. Het lichaam wordt hierdoor weer in staat gesteld om essentiële lichaamsprocessen te optimaliseren en zijn lichaamseigen ontstekingsremmende en pijnstillende stoffen te produceren.
De effecten van APS-Therapie zijn pijnreductie, herstel en een betere bloedcirculatie, het versterkt het immuunsysteem en het zorgt voor een toename van energie en mobiliteit, zonder negatieve bijwerkingen.
APS-therapie is een relatieve nieuwe en unieke behandelvorm voor pijnbestrijding en in 2000 geïntroduceerd in Nederland. In 1998 is deze methode in Genève benoemd tot beste medische uitvinding en in 2013 heeft APS-Therapie de prestigieuze Grünenthal Award gewonnen voor de meest innovatieve manier van pijnbestrijding. Inmiddels wordt deze methode toegepast in gespecialiseerde APS praktijken en door diverse ziekenhuizen, pijnklinieken en stichting MS-Anders gebruikt.
Werkwijze en intake
Tijdens de intake wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan om een duidelijk beeld te krijgen van de klacht en indien nodig wordt er overleg gepleegd met de huisarts en/of behandelend (medisch / paramedisch) specialist. Met name maakt levendbloedanalyse, een microscopisch bloedonderzoek, een belangrijk onderdeel van het onderzoek uit, om de fysieke en mentale gezondheid van de patiënt zorgvuldig in kaart te brengen. Op basis van alle informatie wordt in overleg met de patiënt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
APS-Therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Leave a reply →
Reageer op dit artikel