We hebben het vaak druk en hebben veel aan ons hoofd: werk, privéleven, mantelzorg, sport of een nare ziekte. Dit kan voor veel stress of spanning zorgen.
Soms is stress positief omdat die ons aanzet tot actie. Maar als het te vaak gebeurt en langdurig wordt opgebouwd, zet de spanning zich vast in de dieper gelegen spieren. Deze druk werkt in op je zenuwen, die dan verhinderen dat de signalen uit je hersenen goed worden doorgegeven. Dat kan onder andere leiden tot hoofdpijn, nek- of rugklachten, slaapproblemen, krampen, darmklachten, onrust of concentratieverlies. Wanneer dat het geval is, kan Body Stress Release je helpen.
Normaal kom je van je klachten af als je voldoende rust neemt en jezelf niet meer overbelast. Maar als de spanning al lang in je lichaam zit, wordt die niet meer ‘geregistreerd’ als spanning, maar wordt die vastgehouden. Vergelijk het maar met het dragen van een horloge: je voelt het bandje op een gegeven moment niet meer zitten.
Geleidelijk aan voel je je wel steeds krakkemikkiger en heb je minder energie voor de gewone dingen. Je raakt meer in de overlevingsmodus.
Spanning loslaten
Stel je eens voor dat je met bijvoorbeeld kanker hebt te maken en de zorgen die daarbij komen kijken voor zowel de patiënt als de directe omgeving. Als dat zich opbouwt naast de ziekte, is het dubbelop. Body Stress Release (BSR) is een techniek die je helpt om het teveel aan spanning in je lichaam aan te pakken.
De behandelaar geeft, over de kleding heen, handmatig impulsen op het lichaam, wat ervoor zorgt dat de vastgezette spanning loslaat. Door het aangeboren herstellende vermogen komt de communicatie tussen de hersenen en het zenuwstelsel weer tot stand en herinnert het lichaam zich opnieuw hoe het moet functioneren. BSR pakt dus de oorzaak van de klachten aan.
De behandelingen worden gegeven op een speciale behandeltafel. Er zijn standaard drie behandelingen nodig op dag 1, 4 en 11, met een aantal vervolgbehandelingen. BSR is geschikt voor mensen van alle leeftijden, en wordt vergoed door sommige zorgverzekeraars.
Reageer op dit artikel